Snažíte se o své tělo pečovat, jak to jenom jde? Pokud ano, pak jste se s největší pravděpodobností dozvěděli o tom, že existují různé typy vlákniny. Příkladem je i Psyllium, které vám slíbí mnoho pozitivních účinků. Kromě toho se dá využít v mnoha receptech, a to jako savá složka, která dokáže vytvořit hutnou hmotu, která následně půjde jednoduše zpracovat a upéct. Pokud však jde o zdravotní účinky, co lze od této vlákniny očekávat? Kvalitnější vyprazdňování = díky změkčení stolice je zajištěna lepší vyprazdňování, a to i po požití rizikových potravin, které zpravidla způsobují zhoršení trávení a následné vyprazdňování Zdravější hubnutí = protože jde o přírodní vlákninu, kterou lze doplnit potravu, je možné podpořit zdravou u stravu, kterou se třeba snažíte dodržovat Zlepšení zažívání = jak víte, vláknina pozitivním způsobem ovlivňují trávení a zažívání, a proto byste měli přijímat vlákninu v dostatečném množství Pozitivní dopad na cholesterol = Psyllium má schopnost podporovat správný metabolismus, čímž se více či méně podílí i na snižování nevhodného cholesterolu Možná se ptáte, v jakém stavu vlastně tuto vlákninu přijímat? Inu, nabízí se hned několik možností, mezi které patří nejenom klasické kaše nebo nápoje, ale také zmiňované pečivo, buchty, knedlíky a další pokrmy, které jsou tepelně upraveny. Z tohoto lze pochopit, že právě vláknina dokáže hravě nahradit strouhanku a další ne zcela vhodné zdroje sacharidů, které zpravidla mají původ v bílé pšeničné mouce. Z tohoto důvodu neváhejte využít možnosti, kterou vám poskytují obchody, kde lze vlákninu v různých podobách koupit. Jistě si tam vyberete, abyste ji mohli zařadit do svého jídelníčku. Správných potravin není nikdy dost, a proto byste se měli zaměřit na to, abyste jich přijímali tak moc, jak to je jenom možné. S vlákninou byste to však přehánět neměli, aby se u vás neobjevila zácpa.